Ecetes csilipaprika

a következő recept Jamie Oliver könyvéből való, sok ételbe használ chilit Biggrin Sticking out tongue

Ecetes csilipaprika
Az ecetes csilipaprika osztályon felüli csemege. Csodálatos jószág - csak csücsül a frizsiderben, és várja, hogy csipegess belőle. Különösképpen a dobva-rázva sütéshez szeretem használni vagy levesegyvelegekhez, de nyersen is finom ám, teszem azt, sajtos kenyér mellé. Nem mondanám, ha nem volna tényleg káprázatos - próbáld ki!

600 g közepes,zöld csilipaprika
15 szem egész fekete bors
5 babérlevél
2 evőkanál koiandermag
5 teáskanál só
6 púpozott evőkanál finomított kristálycukor
1 l fehérborecet vagy rizsborecet

Ehhez a recepthez tökéletesen hibátlan, zöld csilipaprikára lesz szükséged (jöhet piros is, de az egy csöppet csípősebb). Vágd be őket óvatosan az egyik oldalon a száruktól a csúcsukig, és kapard ki belőlük a magokat egy teáskanál nyelével. Önts rájuk forró vizet, 5 percig hagyd békén, aztán csöpögtesd le őket. Ha maradt bennük mag, ettől majd kijön a nagyja. És most tedd bele a borsot, babérlevelet, koriandert, csilipaprikát és sót egy jókora beföttesüvegbe vagy valami hasonló, légmentesen zárható alkalmatosságba. A cukrot és az ecetet melengesd össze egy lábasban, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha az oldat már igencsak nekihevült, de azért még nem forr, öntsd a beföttesüvegben lapuló díszes társaságra. Hagyd lehülni, és rejtsd a frigódba pihenni legalább 2 hétre, mielött rájárni. Minimun 4 hónapig eláll a hűtőszekrényben.

Re: Ecetes csilipaprika

Csináltam ősszel ecetes Tabasco paprikát. Szinte csak az van benne. "Kicsit" csíp. :oops:

Egyébként minden évben savanyítok paprikát, többféle csípősséggel.

Re: Ecetes csilipaprika

Szerintem ebbe jalapeno kell..... Sticking out tongue

Jalapeno paprika olivaolajban

Szia,
Kipróbálnám a receptedet, de segíts abban, hogy a 1/2 liter ecet milyen legyen és hány %-os. Már másik lapon is megkérdeztem tőled, de még nem olvastad el a prividet.
Üdv
Covyné

Re: Ecetes csilipaprika

Szia!

Tudom, nem engem kérdeztél. Az eredeti receptben 1 liter rizsbor ecet, vagy fehérborecet van. A rizsbor ecet 5%-os, a fehérbor ecet 6. Ha Te 5 dl-ről beszélsz, az azt jelenti, hogy normál 10%-os ecetről lehet szó. Nem? Eye-wink

Re: Ecetes csilipaprika

dydand wrote:
Szia!

Tudom, nem engem kérdeztél. Az eredeti receptben 1 liter rizsbor ecet, vagy fehérborecet van. A rizsbor ecet 5%-os, a fehérbor ecet 6. Ha Te 5 dl-ről beszélsz, az azt jelenti, hogy normál 10%-os ecetről lehet szó. Nem? :wink:

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Eye-wink Amúgy a zavart az okozta, hogy a kérdésből nem derült ki, hogy egy másik receptről beszél Covy. Az én olívás receptemre kérdezett, nem az itt közölt Rucola receptre. Biggrin