Induljon a beszélgetés!

Induljon a beszélgetés és vitassuk meg hogyan áljunk neki. Írjátok meg, hogy mit várnátok a klúbtól Várom a jobbnál jobb ötleteket! Írjon mindenki, akit érdekelne egy magyar chili paprika klúb.

Re: Induljon a beszélgetés!

Induljon!
Jó ötletnek tartoma klubot.Szívesen csatlakoznék mint amatőr,de lelkes paprikás.Remélem tudok majd segíteni a klub létrejövetelében, és munkájában!
rucola

Re: Induljon a beszélgetés!

Sziasztok!
Nem volt könnyű idetalálni,de itt vagyok.Nagyon örülök a kezdeményezésnek,régóta vártam már valami hasonlót.
Nem tudom lehetséges -e magyarítani ezt az oldalt?Ha nem az sem nagy baj,de barátságosabb lenne.
Szerintem elöször is jó lenne valami konkrétumot tudni ,hogy mik az elképzeléseid túl azon,amit a felvezetőben írtál.

Re: Induljon a beszélgetés!

Na ez klassz! Már ketten is idetaláltatok Biggrin !!!

A magyarításon (is) folyamatosan dolgozom. Remélem előbb utóbb látszani is fog. Naponta fordítgatok, irogatok benne valamit. Még egyáltalán nincs kész, de nem akartam tovább halogatni, had induljon

Legelőször is egy induló csapatot szeretnék összetoborozni, hogy úgy döntsük el, hogyan tovább. Tehát most szerintem a legfontosabb a kapcsolatteremtés és csapatépítés. Ezért is hajtom ezt a fórumot.

Re: Induljon a beszélgetés!

Szerintem most jöhetne az a rész,amikor mások is megtudják,hogy itt van egy ilyen lehetőség(egy kis reklámra gondoltam)A magam részéről mindent megteszek...

Re: Induljon a beszélgetés!

a magyarításba egyetértek.
hogy fog működni a klub vajon,ha az ország teljesen más pontjaiból jövünk öszze?
és mi lenne,ha nem csak chilis,de füszernövényes klub is lenne? így egybe.

Re: Induljon a beszélgetés!

A klubban nem szeretném összekeverni a két dolgot az egyértelmű profíl miatt. Engem mind a kettő ugyanannyira érdekel, de célszerű szétválasztani. A klubalakítás szempontjából esélyesebbnek látom a chili témát, sok külföldi klubbal lehetne összedolgozni. Azokban is tisztán chilivel, és a hozzá tartozó, kertészeti, gyűjtési, gasztronómiai témákkal foglalkoznak.

Szeretnék rendszeres klúbrendezvényeket szervezni, ahol összejöhetnénk, megismerkedhetnénk. De nem túl gyakran , hogy ne legyen leközdhetetlen kis országunk nagysága.

Most kaptamlevelet a svéd klubtól, mert kértem, hogy írjanak magukról, hátha tudunk belőle ötletelni. Szótárazom Smiling

An angol lasanként egyre kevesebb lesz a programba, Ti most némileg kisérleti nyulak vagytok , hamarabb elindítottam, mielőtt kész lennék a fordításokkal és testreszabással, hog yne veszítsek időt.

Re: Induljon a beszélgetés!

Üdv mindenkinek!

Arra gondoltam - a reklám és az info terjesztés-gyüjtés végett - hogy jó volna egy csili.lap.hu, csilipaprika.lap.hu vagy angolosabban... chili vagy chile.lap.hu oldalt nyitni. Szerintem sokan keresnek rá ezekre az oldalakra és sok munka összegyűjteni linkeket és rendszerezni, de szerintem menni fog. Ki kéne találni kezdésnek valamilyen link-rendszert. Mondjuk "magok adása-vétele", "mag csere-bere", "receptek", "klubok", "chili adatbázisok", "chili-történelem", "híres chili helyek" stb. Ezek szerint lehetne mondjuk a chili.lap.hu oldalon rendszerezni a linkeket. Tabasco, szerinted mi legyen a lap neve? Tudsz arról valamit, hogy Magyarországon hogyan keresnek rá az emberek erre a témára? chile, chili, paprika (igen, ez is szabad: paprika.lap.hu)

A csili és a fűszernövények szétválasztása szerintem is praktikusabb. Elég "nagy falat" a csili magában is Biggrin . Bár én is nagyon szeretem a fűszernövényeket.

Re: Induljon a beszélgetés!

ez tényleg jó ötlet,hiánypotló alkotás lenne Smiling
ki gyüjti össze a linkeket?
én szívesen segítenék.

Re: Induljon a beszélgetés!

gondolat olvasók vagytok Smiling már egy hónapja próbálok elindítani egy chili lapot a startlapont, de valami rendszer átállás miatt nem lehetséges, pedig a linkek nagyrésze már meg is van. (150 linket kell összszedni az indításhoz)

Re: Induljon a beszélgetés!

Amúgy én is a google-n keresztül találtam meg a spicy.hu-t méghozzá chilit kerestem,de nekem úgy tünt,hogy itthon nagyon sovány(ez most igen enyhére sikerült meghtározás) a kínálat ebből a témából!Mit gondoltok megtöltene ez egy egész x.lap.hu tipusú linkgyüjteményt?

startlap

hát nagyon finom voltál, amikor soványnak nevezted a hazai kínálatot Smiling

Alig lehet egy tucatnyi magyar oldalt összeszedni ebben a témában és akkor már nagyon engedékeny voltam a kategóriában. A többi csak külföldi link lehetne, egyelőre.

Éppen ezért kell megcsinálni a klubot és ügyesnek lenni !

Re: Induljon a beszélgetés!

A külföldi klubokkal meg az a problémám, (hogy elolvasni egy honlapot még csak-csak ) de nem biztos hogy akár angolul,vagy bármilyen egyéb nyelveken(pl svédül,olaszul,hollandul)képes lennék szakmai kérdésekben értekezni a helyiekkel.

Re: Induljon a beszélgetés!

A nyelvtudés nem gond. Alapvetően szerintem minden szakmai kérdést magunkban kellene megtárgyalni. A külföldi kapcsolatok inkább protokolárisak, ahogy látom és lehet keresni angolul jól beszélő társat a kapcsolattartásra. Így egy kommunikációs csatornán, meg lehet tárgyalni szakmai dolgokat is.

Re: Induljon a beszélgetés!

Tabasco wrote:
A nyelvtudés nem gond. Alapvetően szerintem minden szakmai kérdést magunkban kellene megtárgyalni. A külföldi kapcsolatok inkább protokolárisak, ahogy látom és lehet keresni angolul jól beszélő társat a kapcsolattartásra. Így egy kommunikációs csatornán, meg lehet tárgyalni szakmai dolgokat is.

És egyébként össze lehetne kötni két esetleg több klubot is..?
Mármint valami kommunikációs csatornafélére gondoltam.

Re: Induljon a beszélgetés!

Nem értem mire gondolsz :Rolleyes

Re: Induljon a beszélgetés!

Odaát sandman írta,hogy fontosak a receptek is, ez teljesen igaz ,lehetne egy recept gyüjteményt is összeállítani.
Elég sok receptet láttam külföldi chilis oldalakon is,(talán lehetne fordítani is,bár ennek nyilván jogi előkészületei is lehetnek?nem tudom ezzel mi a helyzet Arrow tabasco?)Amúgy egy-egy rövidebb recept fordítást én is vállalnék

Re: Induljon a beszélgetés!

Tabasco wrote:
Nem értem mire gondolsz :roll:

valami kapcsolattartásra,esetleg közös tevékenységre

Re: Induljon a beszélgetés!

A receptek általában nem jogvédettek. Én is gondoltam egy gyűjteményre. Hamaros elindítom angolul itt a spicy.hu-n a gyűjteményt és onnan (is)örömmel veszem a fordításokat.

Akarok egy összeállítást csínálni a különféle csípős szósz stílusokról irányzatokról, melyiknek mi a jellemzője, miből készül ...

Eddig általam megismert külföldi klubok erősen gasztronómiai beütésüek. Majd' minden tagnak megvan a maga büszke titkos szósz receptje Smiling

----------------------------------------------------------------------------------------

Persze én is így gondoltam, egy kapcsolattartó nem egy klubbal tartja a kapcsolatot. De azért alakulhatnak ki az eltérő nyelvtudásokból eltérő kapcsolatok is.

Re: Induljon a beszélgetés!

Kitűnő 5let! Biggrin Virtuális összejövetelt is tarthatnánk, mondjuk havonta, akkor kvázi chat-elhetnénk egymással. Utánanézek, hogy német nyelvterületen létezik -e hasonló profilú klub.

Re: Induljon a beszélgetés!

Virtuális összejövetelt is tarthatnánk, mondjuk havonta, akkor kvázi chat-elhetnénk egymással.

cset! ez valóban jó ötlet,így nem feltétlen kéne utazgatni.

Re: Induljon a beszélgetés!

Üdv Frint Smiling

http://hotsauce.de/php/phpBB2/viewtopic.php?t=122

http://hotsauce.de

"Pedro"-val a site adminnal van némi kapcsolatom

A személyes kapcsolat azét nem kikerülhető, még ha nagyon hasznos is a chat. (Én MSN Messengerben szinte mindig elérhető vagyok mostanában)

Sokat gondolkodom hogyan kerüljük el, hogy internet virtuális közösségé "fajuljon" a klub. Hogyan érjük el, hogyan találjanak ránk akik nem használnak internetet !!! ???

Re: Induljon a beszélgetés!

Idea Ez csak egy ötlet ,de lehetne például évente megrendezhető összejövetel: milyen hangzatos lenne mondjuk ....akárhanyadik országos scoville-fesztivál,ahol is ha megoldható lenne a kapszaicintartalom mérése, lenne fajtánkénti scoville verseny(bár tudom hogy ennek a műfajnak nem a versengés a lényege,de érdekességnek jó).Elférne itt kiállítás különleges fajtákból,de akár egyszerű szépségverseny is előre meghatározott szempontok alapján(ez egyébként a weben is menne fényképesen) termesztési szaktanácsadás,növényvédelem ,mag-és növény börze, chilis ételek főzése...és még bármi ami még az eszünkbe jutna.Eleinte valószínűleg úgyis csak a fanatikusok lézengenének,de ha már a klub összejönne már az is valami. Question

Re: Induljon a beszélgetés!

madisz!

Gondolatolvasó vagy!!! A kapszaicin verseny nekem is a terveim között van. Tagsági díjból, vagy nevezési díjból (jobb ötletem nem lévén) lehet a laborvizsgálat árát fedezni. Ha valahogy hitelesítjük a laborvizsgálat eredményét akkor még nemzetközi "versenygés" is lehetne belőle, közös programot szervezve a külföldi klubokkal. Csapatverseny ... Smiling szerintem klassz lenne.

Ha jól kitaláljuk akkor az alak szerinti mérkőzésből is lehetne valami jópofa dolgot kihozni. Erre magamtól nem gondoltam, de jó ötlet. Nekem a Peter Peppereim (penis pepper) már eléggé versenyképesek Biggrin

Lehetne csípős szósz recept versenygés is és paprikás étel recept versenygés is. Rostonsült fesztivál? Az USA déli részén ennek nagy balhát szoktak csapni, mindenki kivonúl a kis rostonsütőjével és egy hatalmas fesztivált csapnak e kapcsán temérdek helyen. Ehhez még támogatókat, helyszint ... i slehetne szerezni.

Továbbra is a fejfájásom, hogy hogyan érjük el a nem internetező paprikásokat? Nem szeretném internet specifikus belterjessé tenni a klubot!

Re: Induljon a beszélgetés!

Be kellene cserkészni egy újságírót és egy cikket elhelyezni valamelyik olvasott lapban. Kellene egy postacímet is írni, hogy elérhessenek minket!
Szegeden nics paprikafesztivál? A Szentesi paprikafesztiválra el kellene mennünk, esetleg Kornélia segítségével "beférkőzhetnénk" oda. Eye-wink
A "Mester" is vevő minden elképzelésre!

Re: Induljon a beszélgetés!

nyáron rengeteg fesztivál van(nem csak gasztronómiai)ezekre lehetne kimenni.kiállítani a paprikákat,árulni őket,chilis kajákat főzni stb.

Re: Induljon a beszélgetés!

Nem nagyon lendültünk tovább.Van valami eredmény ezekben ami már itt megjelent?Pl Frint azt írta utánanéz egyéb helyeken van -e hasonló klub...?
Tv,Rádió?
---
Szerintem egyéb fesztiválokon ne biztos ,hogy díjazzák azt ami nem illik a profilba.

Re: Induljon a beszélgetés!

Én felvettem a kapcsolatot a Bonsai Klúbos emberrel és levélváltásokban vagyunk. Próbálok hasznos ötletek szerezni tőle.

Re: Induljon a beszélgetés!

És milyen érdekességeket tudtál meg Question

Re: Induljon a beszélgetés!

Sajnos nagyon általánosságokban válaszol és pont a lényegi, gyakorlati dolgokból semmi Sad

Nem tud valaki olaszul véletlenűl? Jó lenne ha valaki refeküdne a következő oldala, hogy hátha megtudhatunk okoságokat Arrow

http://www.peperoncino.org/index.html

Re: Induljon a beszélgetés!

Mats barátom Svédországból ezt írta pontosan:

The chairman of the Swedish chile pepper association is a professional chef (cook). So it's a lot about cooking with chiles. Other members of the board are selling seeds and plants, so they want to drive it that way. (It disturbs me a little that it's so driven by commercial interests.) There is one meeting per year, which I think is too little. During that meeting, there is a cooking competition. I would like to arrange seed swapping activities, and maybe photo competitions and such things. And also to do presentations on garden events and such things. But we are not there yet. To be honest, it's been too much "political games", so I've lost some of my interest to be part of the board. Don't let that discourage you! The Yahoo Group that I opened is quite active, and people get together, swap seeds, growing tips and recipes. So I am very happy about what that brings to the community. Do you have any ideas about the Hungarian chile pepper club? Maybe you could start with a discussion forum, where people also can upload pictures? Then I think it's easier to check what people are interested in. If you have more questions about this, I'm happy to help. Just ask if there is anything you want to know more about.

Igyekszem, ha más nem válalja, akkor egy magyar változatot is beilleszteni, még csak átolvastam az írást.

Re: Induljon a beszélgetés!

Én személy szerint nem tudok ,de ismerek valakit aki 2 évig volt olaszországban vívóedző,megpróbálhatom ráuszítani -majd meglátjuk sikerül-e.

Re: Induljon a beszélgetés!

megnéztem ezt honlapot ,sajnos nem lehet angolra váltani.
(Én nem találtam)

Ami Mats válaszát illeti mi is nagyon örülünk neki hogy próbál segíteni, bár úgy tűnik nagy vonalakban ezek a mi klubunk célkitűzései között is szerepelnek.
Amúgy mi nem akarunk egy alapító klubtalálkozót?Mats is kevesli az évenkénti egyet.

Re: Induljon a beszélgetés!

Pont ezért keresek olaszul bíró embert, mert arra én is rájöttem, hogy angolra nem tudok váltani Smiling

Én még várnék a klubindítót találkozóval, legyünk többen, de szerintem is kevés az évenkénti egy.

Halottam egy idős házaspárról valahol Pest mellett élnek és sok paprikát nevelnek. Megpróbálom megtalálni őket, kinyomozni, hol vannak pontosan. Tényleg aggaszt a nem "internetfüggő" tagok megtalálása.

Re: Induljon a beszélgetés!

Rájöttem,hogy rájöttél.
(itt miért nem lehet szerkeszteni?)

Re: Induljon a beszélgetés!

tényleg jólenne ha többen lennénk. kéne egy kis reklám,valami banner?
pénzbe se kerülne,bannercsere!

Re: Induljon a beszélgetés!

Helyesen így hangzik:...sajnos TÉNYLEG nem lehet angolra....,
de nem tudok javítani,mert ebben a topikban nincs lehetőség rá.(?)
Az idős házaspár miért érdekes?

Szórólap.Csak meg kell fogalmazni valami szabvány szöveget:Klub,tevékenység stb,ami minden városban ugyan az lenne.
Csongrád megyében tudom teríteni.

Re: Induljon a beszélgetés!

Az idős vidéki házaspár azért fontos nekem, hogy egy tőlem teljesen eltérő szemszögből is lássam a dolgokat, más és új szempontokat vegyek észre.

Elkezdtem irogatni e-mail-eket banner csere ügyben. Várom a rekaciókat. A gond, hogy a hatékony hirdetés drága, ami ingyenes az nem hatékony általában, de akkor meg minek. Azért megpróbálom Smiling Sajnos ez nem csak a feltételezésem, hanem szomorú tapaszatalatom.

A szórólap szerintem nem hatékony, mivel rengeteg emberhez kell eljuttatni, ahhoz, hogy pár érdeklődőt megtaláljunk. Bp-i viszolatban, akár egész kerületeket lehetne beteríteni felesleges. A teljes lakossághoz viszonyítva egészen szűk rétegről van szó. Tehát valami direkt megkeresés, célzott dolog lehet hatásos.

Re: Induljon a beszélgetés!

A szórólapot falragaszként gondoltam,esetleg elhelyezni virágboltokban, nagyobb áruházakban,stb
így nem kellene kilincselni.

Re: Induljon a beszélgetés!

Ja! Így más Smiling Kertészet, virágbolt, ... ezekre én is gondoltam. Próbálok összehozni valami szórólap tervet, meg logót a bannercseréhez.

Re: Induljon a beszélgetés!

madisz wrote:
A szórólapot falragaszként gondoltam,esetleg elhelyezni virágboltokban, nagyobb áruházakban,stb
így nem kellene kilincselni.

a matrica valóban jó dolog,nem csak boltokban. bárhol az utcán,metrón,pályaudvaron.rengeteg ember láthatja,köztük ez a szűk réteg is Smiling

Re: Induljon a beszélgetés!

Megjött az első pozitív visszajelzés Exclaim A gazlap.hu visszajelzett, megállapodtunk a banner cserében.

Re: Induljon a beszélgetés!

Hello

Holnap jön hozzám egy olaszos lány (mármint nem kinézetre, bár úgy is, de perfekt olasz Eye-wink ) és megnézzük az oldalt!

Tabasco, az origo-n valamelyik kategóriába regisztráltattad a honlapot? a kereső a "chili paprika" szóra elég jól (4. helyen) kiadja spicy-t.

üdv

Re: Induljon a beszélgetés!

Napi levélváltásban vagyok egy tagjukkal, Marco-val és rajta keresztűl áttételesen ismerem az olasz "akadémia" egy vezetőjét, Mario-t, de ennek ellenére sok okosságot nem tudtam kihúzni belőle klub ügyben. Leginkább mag csere-beréről szokott beszélni, ha kérdem, de nem hinném, hogy erre korlátozódik a tevékenység.

Tehát leginkább ezt kéne megnézni, hátha beszédesebb az weboldal, mint Marco Smiling

Marco küldött nekem fotókat nyár végén egy szakmai napról, fesztiválról, amit Parma közelében, abban a kertészetben rendeztek, ahol Mario tevékenykedik. Nekem nagyon megkapó volt. Bárcsak el tudnék jutni idén erre a rendezvényre.

Aki hétfőig visszajelez nekem e-mail-ben, azoknak küldök egy körlevelet, fotókkal a parmai fesztiválról. Hátha találok társakat így az őszi úthoz Smiling

Csak ovatosan a leányzóval, mert erősen erotikus beütésű az akadémia oldala Biggrin Nehogy felpofozzon Smiling

Re: Induljon a beszélgetés!

Hello Mindenki

Érdeklődik valaki csípős szószok után? Találtam egy oldalt (http://www.pyropepper.com) ahol akár 4 üveget is lehet egy csomagban rendelni 25 dolláros postaköltséggel (6 dollár körüli költség üvegenként). Ha érdekel valakit, akkor böngésszen az oldalon és talán többen összeállhatnánk, csökkentve a posta költségeket.

Re: Induljon a beszélgetés!

sandman361! Mi újság az olaszos lánnyal? Mit tudtatok meg az olasz akadémiáról?

Re: Induljon a beszélgetés!

hello
ahogy az lenni szokott, az olaszos lány megbetegedett Cry
de nem feledem a témát, s amint lehet, megnézzük az oldalt Exclaim

könyvrendelés? valami ötlet, hogy honnan? szándék?

Re: Induljon a beszélgetés!

Egyre halogatják az évvégi jutalmam kifizetését, ezért viszonylag szűkös a budget Sad Azért egy könyvet megpróbálokkigazdálkodni. Kicsit jobban utánannézek és jelzem, hogy nekem melyik kellene, aztán fogjuk össze Exclaim .

Re: Induljon a beszélgetés!

sandman361 wrote:
Hello Mindenki

Érdeklődik valaki csípős szószok után? Találtam egy oldalt (http://www.pyropepper.com) ahol akár 4 üveget is lehet egy csomagban rendelni 25 dolláros postaköltséggel (6 dollár körüli költség üvegenként). Ha érdekel valakit, akkor böngésszen az oldalon és talán többen összeállhatnánk, csökkentve a posta költségeket.

Engem a J. Goldstein Garlic Chipotle Salsa érdekel,de lehet más is.Megegyezés kérdése,én benne vagyok. Cool

Re: Induljon a beszélgetés!

:oops: Most már azért 'realizálni' kellen e ezt a klubot, mert van már mintegy 20 tag ,de ténylegesen Hol? Nem tudom pontosan ,hogy mire is gondolok(meg aztán a szám is könnyen jár)de némi tartalmi összegzés vagy valami olyan lenne jó amitől tényleg klub lennénk.(és már megint itt a fránya virtualitás csapdája! 8O )

Re: Induljon a beszélgetés!

madisz wrote:

Engem a J. Goldstein Garlic Chipotle Salsa érdekel,de lehet más is.Megegyezés kérdése,én benne vagyok. 8)

hello
ok, de még keressünk partnereket. legalább 4 tétel kéne, hogy megérje rendelni.