Bemutatkozó

Sziasztok!
Nem tudom milyen fogadtatása lesz ennek a dolognak,hiszen manapság nem szívesen adja ki magát az ember és ez teljesen érthető is,viszont a napokban tudatosodott bennem a felismerés ,hogy ha már így összehozott bennünket a sors(ha nem is hivatalosan)engem érdekelne,ha csak úgy nagy vonalakban is és egyáltalán nem kötelezően hogy kik is vagyunk itt.
Legyen mindenkinek kedve szerint.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Hódmezővásárhelyen élek kis családommal (feleségem és két fiúcska 8 és 10 évesek) egy bérház 3. emeletén(nem túl nagy öröm, de reményeink szerint lesz ez még jobb is) Eredetileg dísznövénykertész lennék vagy mi a szösz, de oly annyira pálya hagyó lettem (egy tanulásban akadályozott tanulók általános iskolájában dolgozom),hogy gyakorlatilag semmire nem emlékszem abból amit tanultam így mára már csak ablakkertésznek nevezhetném magam. (a természet szeretete azért mindig is a szívügyem maradt,ezenkívül rengeteg zenét hallgatok,- azt nem mondom hogy válogatás nélkül,de nagyon sok műfajban –kivéve az igénytelen kereskedelmi tömegömlenyeket)Talán így 40 éves koromra kezd bennem föléledni a kíváncsiság a kertészkedés iránt bár inkább a fűszerek és a chilik felé hajlik az érdeklődésem,azért igyekszem újra felszippantani magam a témára.
Sajnos egy nyaki gerincműtét utáni kényszerpihenőn vagyok ,de ez nem szegte kedvem és az idén belekezdtem egy kis chili ’ültetvénybe’. Nagyon örülök ,hogy vagyunk itt többen is akik szeretnek ezzel foglalkozni
–VILÁG CHILIŐRÜLTJEI TARTSUNK ÖSSZE!

Chili Klub Ki Kicsoda :)

Jó a felvetés Exclaim Csak is önkéntes alapon támogatom az ötletet Eye-wink

Ebben az évben 36 éves, informatikus vagyok. Budapesten lakom egy lakótelep 4-edik emeletén. Itt küzdök az elemekkel és próbálok chili édent varázsolni a panelból. Egy feleség, három kislány a családi egyenleg.

Munka melletti fő irányvonal, hogy társaságot találjak, hozzak létre, akikkel megoszthatjuk a chili nevelés tapasztalatait, tanúlhatunk egymástól és segítjük egymást a chili kertészkedésben.

Finom borok, hideg sörök, minden ami egzotikus és csípős, fűszeres, és legfőképpen a tenger és a napsütés Eye-wink

Re: Bemutatkozó

Önkéntes alapon a következőket mondhatom el magamról:

24 éves vagyok, vidéken születtem, de most már Budapesten lakom. Szakmámat tekintve környezetvédő és vízgazdálkodó vagyok. Jelenleg negyed éves vagyok az ELTE-n, pszichológiát tanulok. Suli mellett egy teszteket forgalmazó cégnek dolgozok, mellette fordítok, statisztikai elemzéseket csinálok. Egy barátnőm van, akivel együtt élek.

Hobbik:
- Chili meg a főzés: szívesen foglalkozom mindennel, ami ehető. Szeretem elkészíteni (másoknak és magamnak) és persze szeretem megenni:-) az ételeket. Alapjában minden konyha érdekel, de különösen az arab és az indiai.
Chili-t most ültettem először. Más fűszernövényem már volt.
Tiszta szívvel mondhatom: a bort és a sört egyformán nagyon szeretem.
- arabul tanulok. Ez nekem nagy kikapcsolódás. És ha nem lenne háború, az egész Közel-Keletet beutaznánk. Tán jönnek még szebb napok....

Jelenleg ennyi.

Re: Bemutatkozó

19 éves vagyok. Idén végeztem szakácsként, most egy hotel konyháján dolgozom. Szeretem a szakmámat, imádok főzni.
A főzés kapcsán ismerkedtem meg a fűszernövényekkel, és a chilivel.
Kert-barátaimnak köszönhetően már igen sokféle fűszert, és paprikát termesztek kertünkben.

Re: Bemutatkozó

Nem akarok kimaradni én sem Smiling Örülök, hogy összefutottunk a világhálón!

41 éves vagyok, Békés megyében, Mezőhegyesen élek, de éltem már 10-10 évet Dunaújvárosban és Nagykanizsán is. Eredetileg gépészmérnök-műszaki tanár volnék, tanítottam is, de dolgoztam 5 évig TV riporterként is. 11 éve munkaközvetítő és tanácsadó vagyok egy munkaügyi kirendeltségen.
6 éves korom óta kertészkedem, az elmúlt 11 évben intenzíven. Korábban 800, most 300 m2-es kert a "főhadiszállás" , idén kisebb botanikus kert lesz, többtucatnyi fűszerrel, közel 60 fajta paprikával, és 25 fajta paradicsommal.
Két gyermek, 5 szoba és 4 kerék ( bár nem én vezetek) Biggrin tartozik szorosan hozzám. A nejem lassan már megszokja, hogy tavasztól a fóliasátorban élek...
Imádom a testes vörösborokat, a francia, kínai és spanyol konyhát, a klasszikus zenét, de a Dire Straits és J.M. Jarre is a gyengém...Ha utazhatnék, Mexikóba mennék, aztán Kínába, majd Franciaországba...utána a többi. Szeretek barkácsolni, főzni, sétálni, és emberekkel foglalkozni.
Egyébiránt nem tudok táncolni, autót vezetni és zongorázni...
Biztos, hogy valami kimaradt. Frint

Re: Bemutatkozó

Sziasztok!
Kelecu vagyok. 8 éves, Madisz kisebbik fia.Van már egy Habanerom és egy Rocotom. Én is szeretem a chilit. Biggrin

Re: Bemutatkozó

Úgy veszem észre, hogy itt ez kezd hagyománnyá válni, így én sem akarom megszakítani ezt a gesztust Eye-wink

34 évesen Ajkán élek a párommal, előtte 32 évig Szekszárd lakója voltam. Egy lányom és egy fiam van. Eredeti szakmám rendszerprogramozó, de ezt ma már csak hobbi szinten művelem, jelenleg pr és marketing vonalon száguldok, életemet pedig nagyban meghatározza a gasztronómia. Innen már csak egy lépés a chili (és általában a paprikák) szeretete, de csak idén vettem a bátorságot arra, hogy (az evésen kívül) ültetéssel, palántázással is kivegyem a részem a nagy chili világból, remélem sikerrel :Rolleyes
Nagyon szeretem a borokat (szekszárdi származásom erősen rányomta bélyegét a vörösborok szeretetére), de -ételtől vagy hangulattól függően- a sört is szívesen kortyolom. Ételekben -remélhetőleg- világpolgár vagyok, minden tájról vannak kedvenceim. Nagyon szeretek főzni, az Ajkai Gasztronómiai Klub tagja vagyok.
Zenében is alapvetően mindenevő (talán az operett és társai kivételek) természetem van.
Üdv mindenkinek: dydand

:-)

Szebbet, jobbat mindenkinek!

Néhány keresetlen szót magamról. 37 évvel ezelőtt láttam meg a műtőlámpákat Budapesten. Eredeti szakmám szerint bútorrestaurátor lennék, de elkapott a gépszíj, így először szociológusi, majd pszichológusi diplomát szerezetem, és BM hivatásosként dolgozom. Először a belvárosban, majd egy peremkerületi későszocreál betonban éltem. Éppen ezért földet csak cserépben láttam. Mivel egy lakás virág és függöny nélkül mit sem ér, így a növények szeretete alap volt. A sors úgy hozta, hogy kertes házba költöztem, és jelenleg Örbottyánban élek, egy jóval nagyobb kertben, mint amit valaha is szerettem volna Biggrin Kertészkedem, és rengeteg szakirodalom átrágása után, egész szép sikereket értem el. Imádok főzni, és ha lehet, akkor a gasztronómia széles tárházában kutatásokat végzek. Így jutunk el a fűszernövényekhez és a paprikához. Remélem igazán aktív klubéletet élünk majd.

Maradok tisztelettel
Mercure

Re: Bemutatkozó

akkor most én jövök.

24 éves vagyok, rendszerfejlesztéssel és lokalizációval foglalkozom egy multinál. Fehérváron születtem és az egyetem (ELTE) alatt költöztem Pestre, majd utána kedvesemhez Göd-re, kertesházba. Sporthobbim a testépítés (nem látszik:) és a harcművészetek (capoeira, kravmaga, muay thai)
Gyerek nincs, de legújabb örömünk a labrador kutyus, Eko, aki így négy hónaposan már rászokott a chili-s kajákra, a gazdi nagy örömére.
12-14 éve vagyok csípős-rajongó, egy évtizede gyűjtögetek chiliket, főként Olaszországból, újabban Németországból. Imádom Indiát, utóbbi nyáron egy hónapot töltöttem Rajahstan államban és degeszre ettem magam az ott termesztett zöld színű chilivel (Phuskarban a piacon egy árus nem volt hajlandó eladni nekem a kisméretű zöld chilliből, mivel szerinte az túl erős lenne az európai gyomornak...) . Mivel imádok főzni, már e nemzet konyháját is tanulgatom több-kevesebb sikerrel. Ha épp nem sorozatokat nézek, chilllout szól a háttérben.
Ültetést utoljára a áltsuliban a technika órai fűfejekkel láttam, titeket is csak egy hete találtalak meg, de a sok infó segítségével máris hozzájutottam 10-12 fajta maghoz, aminek nagy részét Angliából rendeltem. Így én most nagyon az elején állok mindennek...de remélem lesznek sikereim.

üdv!
norbi